Volpino Italiano

*WISHFUL THINKING SWEET LADY GAGA "Ella"*

S. 14.3 2016

Rekisteritunnus: FI25096/16

polvet 0/0, silmät terveet, lonkat C/C, VA1, SP0 (puhdas),  LTV2 (symmetrinen) 

MyDogDNA testattu: PLL (primaarinen linssiluksaatio) normaali, vWD1 (von Willebrandin tauti) normaali. Brakykefalia C/C, ei kanna lyhytkalloisuuteen/kuonoon altistavia geenejä. Puhdas myös SMOCK2 ja BMP3 geenien osalta. Ei allergioita.

Ella on tullut itselleni 1,5 vuotiaana kodinvaihtajana. Meille Ella kotiutui erittäin nopeasti. Vaikka aiempi totuttu ympäristö oli todella erilainen kuin meillä. Ella asui kaupungissa, ainoana lemmikkinä, ei juurikaan ollut tottunut toisiin koiriin tai kissoihin. Lapsia oli tavannut hieman. Kaupunki muuttui maatilaksi. Pääsi osaksi koiralaumaa. Myös arkeen tulivat kissat ja muut eläimet. Sekä tietysti useampi ihminen. 

Ella on luoteeltaan erittäin vilkas ja oikea duracellpupu. Pentumainen höseltäjäkin ajoittain. 10km lenkki ei tuota sille ongelmia. Se voisi mennä vielä toisenkin samanlaisen. Uimisesta se ei nauti. Ella on taitava nenän käyttäjä. Nose work voisi olla sille hyvä harrastus. Namin piilotuksessa se on ainakin kovin taitava ja lenkillä nenä on kovassa käytössä. Ella on ystävällinen kaikkia ihmisiä kohtaan, ja nauttii kaikesta huomiosta. On aina siellä missä muukin perhe. Kuitenkin eniten leimautunut minuun. Sisällä asuu myös pieni prinsessa. Mikäli mm. pantaa ei asetella oikein ja kauluksen karvat jää nostelematta pannan alta niin silloin ei liikuta mihinkään. Ilme kyllä kertoo mitä mieltä tästäkin asiasta ollaan. Kun palvelusväki on korjannut tilanteen voidaan lähteä liikkeelle. Myöskin valjaat saa naamanilmeitä aikaiseksi, mutta ne sitten unohtuu kun pääsee ovesta pihalle. Yönsä prinsessa nukkuu tietenkin sängyssä.

Vieraiden koirien kanssa Ella tulee toimeen. Saattaa kuitenkin yrittää pomotella muita. Meillä kotona Ella on saanut lempinimen "poliisi". Se osaa sujuvasti häätää mm. kissat pois sohvalta, komentaa toisia koiria kerjäämästä ruokaa tai haukkumasta. Mutta mikään näistä kielletyistä asioista ei koske sitä itseään. Jos kuulu kieltosana tai se huomaa äänensävystä, että jotain kiellettyä tapahtuu. Juoksee se suunapäänä paikalle ja puuttuu tilanteeseen. Ella on luonteeltaan rohkea. Joissain asiossa se tuottaa myös omat hankaluutensa. Se ei osaa mm. varoa hevosia eikä liiemmin autojakaan. Se ei osaa innokkuudeltaan ajatella asioita sen pidemmälle.

Pystykorville usein ominaista on haukkuminen. Ella myös haukkuu jonkin verran. Pihaan ajavat autot mm. saavat sen haukahtelemaan. Ilmoittaa myös tulevista vieraista. Lenkillä ei kuitenkaan hauku ihmisille eikä toisille koirille. Ella on kaikenkaikkiaan erittäin viihdyttävä Persoona, isolla P:llä. (kuvia koirasta alempana galleriassa)


*HILLSIDE'S SNOUT AMAZING PRINCESS "Aida" (sijoituksessa)*

S.23.10 2020

Rekisteritunnus: FI10261/21


Kuvagalleria

Luo kotisivut ilmaiseksi!